Кремовете против бръчки – какво трябва да знаем за тях

Младостта и красотата са двете най-съкровени желания, които има всяка жена. До определена възраст това е възможно без полагането на специални грижи, но идва момент, когато годините започват да оставят своите белези върху нежната женска кожа. При една част от дамите това се случва значително рано, докато други е възможно още дълги години да се радват на прекрасното си лице. Всичко това зависи от техния начин на живот и от външните влияния, на които ежедневно е изложена нежната кожа на лицето ви. Множество са факторите, които биха довели до увреждане на кожните клетки – прекалено дългото стоене на слънце, употребата на алкохол, недостатъчното количество сън и какво ли още не. Можете да забавите процеса на стареене, като започнете да използвате подходящ крем за бръчки, съобразно типа на вашата кожа.

Възможно ли е да предотвратите стареенето

Да, напълно е възможно, стига да полагате подходящите грижи за кожата на лицето си. И, колкото и да не ви се вярва, това трябва да започне на около 20-22 годишна възраст. Именно тогава започват да се появяват първите бръчици по прекрасното женско лице и ако не се предприемат мерки за тяхното забавяне, с всеки изминал ден ще виждате как стават все по-дълбоки и по-дълбоки.

При голяма част от жените най-проблемен се оказва околоочният контур и именно поради тази причина появата на първите бръчки започва точно от там. Със сигурност няма да имате кадифено гладка кожа до дълбока старост, но можете да забавите процеса на стареене. На пазара се предлага богато разнообразие от околоочни кремове, които са много ефикасни. Ако вече тези неприятни малки бръчици са налице, крем с високо съдържание на хиалуронова киселина за ежедневна употреба, ще ви свърши перфектна работа.

Знайте, че ако между 20 и 29-годишна възраст наблегнете на превенцията, със сигурност ще забавите процеса на стареене. При нужда, в началото на 30-те години можете да изберете подходящия крем за бръчки според типа кожа, а след 40-те употребата му е вече крайно наложителна. Важно условие е кожата ви да бъде достатъчно хидратирана, за да се забави по-нататъшния процес на стареене.

Как да изберете подходящия за вас крем за бръчки

Когато избирате крем против бръчки, ако вече употребата му е неизбежна, погледнете неговия състав. Ако той е добър, в него ще откриете:

  • антиоксиданти и витамините С и Е, които спомагат производството на колаген и поддържат еластичността на кожата;

противовъзпалителни съставки и хиалуронова киселина, които няма да позволят възпалителен процес и ще осигурят нормалното овлажняване на вашата кожа.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *