Кремовете против бръчки – какво трябва да знаем за тях

Младостта и красотата са двете най-съкровени желания, които има всяка жена. До определена възраст това е възможно без полагането на специални грижи, но идва момент, когато годините започват да оставят своите белези върху нежната женска кожа. При една част от дамите това се случва значително рано, докато други е възможно още дълги години да се радват на прекрасното си лице. Всичко това зависи от техния начин на живот и от външните влияния, на които ежедневно е изложена нежната кожа на лицето ви. Множество са факторите, които биха довели до увреждане на кожните клетки – прекалено дългото стоене на слънце, употребата на алкохол, недостатъчното количество сън и какво ли още не. Можете да забавите процеса на стареене, като започнете да използвате подходящ крем за бръчки, съобразно типа на вашата кожа.

Възможно ли е да предотвратите стареенето

Да, напълно е възможно, стига да полагате подходящите грижи за кожата на лицето си. И, колкото и да не ви се вярва, това трябва да започне на около 20-22 годишна възраст. Именно тогава започват да се появяват първите бръчици по прекрасното женско лице и ако не се предприемат мерки за тяхното забавяне, с всеки изминал ден ще виждате как стават все по-дълбоки и по-дълбоки.

При голяма част от жените най-проблемен се оказва околоочният контур и именно поради тази причина появата на първите бръчки започва точно от там. Със сигурност няма да имате кадифено гладка кожа до дълбока старост, но можете да забавите процеса на стареене. На пазара се предлага богато разнообразие от околоочни кремове, които са много ефикасни. Ако вече тези неприятни малки бръчици са налице, крем с високо съдържание на хиалуронова киселина за ежедневна употреба, ще ви свърши перфектна работа.

Знайте, че ако между 20 и 29-годишна възраст наблегнете на превенцията, със сигурност ще забавите процеса на стареене. При нужда, в началото на 30-те години можете да изберете подходящия крем за бръчки според типа кожа, а след 40-те употребата му е вече крайно наложителна. Важно условие е кожата ви да бъде достатъчно хидратирана, за да се забави по-нататъшния процес на стареене.

Как да изберете подходящия за вас крем за бръчки

Когато избирате крем против бръчки, ако вече употребата му е неизбежна, погледнете неговия състав. Ако той е добър, в него ще откриете:

  • антиоксиданти и витамините С и Е, които спомагат производството на колаген и поддържат еластичността на кожата;

противовъзпалителни съставки и хиалуронова киселина, които няма да позволят възпалителен процес и ще осигурят нормалното овлажняване на вашата кожа.

идеи за уникален мъжки подарък

Къде да намерим идеи за уникални мъжки подаръци?

Изкуството да се избере перфектният подарък за мъже не е лесна задача, но ние ще я направим по-лека от всякога! В тази статия ще намерите всички необходими съвети и трикове, за да може вашият мъж винаги да се чувства специален.

Защо мъжете не могат да приличат повече на жените?

Когато мислим за подаряване на подаръци, първото нещо, което ни идва наум, обикновено е намерение и усилие от тяхната мъжка страна. Но няма значение какъв подарък подарява мъжът, стига да вложи малко мисъл, за да намери точно идеалния за нас! Да, дори да ни подари нещо безумно, важното е, че се е постарал. Е, при мъжете нещата не стоят точно така.

Умението да разчитате мъжете е от ключово значение за успешното подаряване на подаръци. Мъжът би предпочел да получи предмет, който демонстрира вашето разбиране за това от какво се нуждае, а още по-добре е, ако подаръкът е практичен и уникален!
Много може да се научи от изучаването на това как те мислят за подаръците – особено когато се опитвате да решите кой или какво точно заслужава най-много в живота…

Защо да не подарите перфектния подарък, без да се притеснявате какво ще се получи и дали ще го хареса? Всичко е в начина, по който гледаме на нещата. Например, когато хората започват да се паникьосват, защото не могат да намерят подарък за своите приятели и членове на семейството тази година Вие просто не се притеснявайте!

идеи за уникален мъжки подарък

Жените правят купуването на подаръци за мъже по-сложно, отколкото трябва. Ето пет прости неща, към които можете да се придържате следващия път:

1. Вземете предвид нуждите му при избора на подаръци

Какво му харесва? Има ли нещо, което ще му помогне да изпълни това свое ново хоби или изискване за професионални умения?

2. Не търси скрит смисъл в подаръка

Мъжете са прости същества, когато става въпрос за това какво искат и от какво се нуждаят. Те няма да анализират подаръка, който сте им подарили, нито ще мислят за това колко усилия са били положени, за да поднесете този подарък. Разбира се, говорим за общия случай. Ако при Вас ситуацията не е такава си струва да се постараете повечко. За целта може да разгледате още идеи за подаръци за мъже в статии като тази на IskamChasovnik.com. Благодарение на подобни материали е твърде вереоятно да Ви хрумне наистина добра и оригинална идея за уникален подарък.

3. Какво купува сам за себе си?

Наблюдавайте какво купува мъжът за себе си. Ако той обича настолни игри и редовно инвестира в нови настолни развлечения, мога да ви гарантирам, че такъв подарък ще бъде приет с удоволствие!

4. Какво обича да прави?

Има толкова много неща, с които един мъж може да се занимава през свободното си време. Може би обича да спортува, а може би го познавате като най-големия фен в града на киното? Ако това е нещо, свързано с хобита, тогава няма съмнение, че един невероятен подарък ще го направи още по-щастлив!

5. Суетен ли е?

Най-вероятно да, тогава спокойно може да му подарите нова риза, парфюм, часовник, мъжка гривна или пък друга модна находка.

Заедно можем да намалим ненужните отпадъци!

Намаляване на отпадъците – защо е толкова важно?

Всички искаме да живеем в чиста среда, да дишаме чист въздух и да пием чиста вода. Всеки може да допринесе за намаляване на количеството отпадъци, които носят множество опасности за околната среда. Дали знаете нещо за движението Zero Waste?

Дори да чувате тези две думи за пръв път, то си струва да направите известни промени в дома си. Защо е толкова важно? По този начин ние се грижим за чиста околна среда за бъдещите поколения. Добрите навици стават ежедневие с течение на времето.

Екологичният начин на живот не струва много, напротив, ще ни спести трудно спечелени пари. За съжаление повечето хора мислят само за себе си. Не се чуди какъв ще бъде светът в бъдеще. Екологията не трябва да бъде на заден план. Разгледайте съветите по-долу и помислете какво можете да подобрите в тези области.

Пазарувайте със собствената си чанта

пазаруването с памучна торба е по-екологично и изгодно

Найлоновите торби се износват бързо и са скъпи, а вредността на полипропилена за околната среда е добре известна. Памучна торба за многократна употреба би била много по-добър вариант. Може да се пере и използва в продължение на много години.

Рециклирайте опаковките

рециклирането помага да намалим отпадъците

Опаковка за сладолед, чаша за кисело мляко, бутилка сода – не е нужно да ги изхвърляте, а да ги използвате творчески отново. Красивите бутилки за многократна употреба ще бъдат вашата гордост.

Купувайте наливни продукти

ползвай по-често наливни продукти, така намаля броя на захвърлените опаковки

Когато избирате храна, която се продава наливно, използвате по-малко опаковки, които често са изработени от пластмаса и са вредни за околната среда. Много продукти не се нуждаят от фолио. На пазара ще намерите пресни зеленчуци и плодове.

Изберете дълги срокове на годност

Купете по-големи количества ориз, тестени изделия и брашно. Обърнете внимание на датите на използване и използвайте тези, които изтичат най-скоро.

Сортирайте отпадъците си

Благодарение на сегрегацията, вашите отпадъци могат да се използват повторно, което намалява потреблението на природни ресурси.

Купувайте употребявани дрехи

В магазините втора употреба ще намерите много уникални, модерни дрехи. Плащате по-малко и в същото време имате удовлетворението, че качествените дрехи няма да попаднат на депо.

Ограничете количеството хартия, което използвате

Откажете се от печат, ако не е необходимо. Използвайте електронен документ и ако имате много ненужни документи, поръчайте професионално раздробяване на документи или ги изхвърлете на подходяшото за това място.

Планирайте внимателно покупките си

Преди да напуснете къщата, направете списък с нещата, които трябва да купите. Благодарение на това храната няма да се разпилява, а в същото време ще спестите време и ще съкратите престоя си в магазина.

Намалете количеството пластмаса

Не купувайте сламки и прибори за еднократна употреба. Избягвайте пластмасови опаковки за козметика. Изберете по-екологични продукти, произведени от естествени материали.

Редовно се отървете от ненужните неща

Имате ли китара, книги или дрехи, които не използвате? Определете дали все още имате нужда от тях. Ако нямат практическа или сантиментална стойност, върнете ги или ги продайте.

На пръв поглед прости, но много важни съвети, чието прилагане ще помогне за един по-екологичен начин на живот. Прилагайте ги, споделете ги с колеги, съседи, роднини.

дървени слънчеви очила, природосъобразни са

Защо да изберем слънчеви очила с дървени рамки?

Достатъчно е да направим малко проучване по въпроса в интернет и ще ни се покажат множество статии на същата тема, а именно какви са ползите и предимствата на слънчевите очила с дървени рамки. В тази статия ще се опитаме да обобщим цялата необходима информация.

Преди всичко очилата са модно изявление и със сигурност изборът на подходящ модел си зависи най-вече от всеки отделен човек. С едно, обаче всички трябва да се съгласим – слънчевите очила трябва освен да са хубави, също така да са издръжливи и напоследък е важно и да са природосъобразни. Разбира се, не винаги последните  инай-модерни неща отговарят напълно на горните изисквания.

Нека сега да направим бързо сравнение между най-използваните материали за изработка на рамките на очилата.

1.Метали

Много луксозни марки ползват стомана, алуминий или дори титаний в изработката на своите модели. Хората ги харесват, защото им придават усещането за нещо луксозно, а и освен това все пак са издръжлив материал. Разбира се всичко това има и своята негативна страна.

Всички метали, без титаний са податливи на корозия. Това много често води до появата на петна с ръжда по вашите рамки, особено ако се ползват край морска вода, което е нормално все пак са слънчеви очила и ги носим най-често близо до морето. Истината е, че дървените очила също могат да променят своя вид след повечко употреба и мокрене, но дървото сякаш старее по-красиво.

Важно е да знаете, че при добиването на тези метали много често се застрашава или напълно унищожава околната среда, а освен това се стига до нарушаване на био разнообразието в областите, където са мините.

2.Пластмаса

Най-често рамките на очилата се правят от пластмаса, но защо? Евтина, лесна за моделиране и боядисване е. Въпреки че са супер популярни, пластмасовите очила не се харесват на всички. Някои хора ги намират за доста неудобни и чупливи.

От екологична гледна точка е ясно, ме нещата не са розови. Пластмасата има изключително вредно въздействие върху околната среда. Все повече света обръща внимание на точно тези проблеми и всеки, който го е грижа се стреми по всякакъв начин да ограничи употребата на пластмаса в ежедневието си. Като вторичен продукт на петролната индустрия, чифт пластмасови слънчеви очила биха се разградили в природата за изключително дълъг период – десетилетия или дори цял век.

3.Дърво

дървени слънчеви очила, природосъобразни са

Хората използват дървото за изработка на всякакви изделия от хиляди години. Дървените продукти в повечето случаи са не само издръжливи, но актуални абсолютно винаги, без значение кой век сме. Естественият вид на дървените очила, както и изненадващата им лекота ги превръщат в изключително добра алтернатива на слънчевите очила от пластмаса и метал.

Изключително предимство е, че всъщност всеки чифт очила са напълно различни от другите, тъй като използваната дървесина никога не може да съвпадне с друга като точен цвят. Ако искате метални очила по дизайн само за вас, то това най-вероятно ще Ви струва доста. С дървените слънчеви очила го получавате без допълнително пилеене на средства. Може би сега ще кажете – „Чакай малко, ами като ги правят от дърво, дали това е природосъобразно?“ Отговорът е – ДА. Дървените слънчеви очила са изработени единствено от рециклирана дървесина, тоест вече ненужна и преработена. Това означава, че производството на този аксесоар не налага изсичането на нови дървета!

дамска тоте чанта от онлайн магазин

Модерна и функционална – т.нар. пазарска чанта

Красивата и добре съчетана дамска чанта е задължителен аксесоар за всяка дама. Но освен красива и стилна, чантата трябва да е функционална и удобна, освен това тя трябва да побира всички нaши вещи като ключове, портмоне, смартфон, чантичка за грим и още, и още.

Мили дами, всичко това е възможно, благодарение на tote bag тенденцията или така наречената чанта тип „пазарска”. Не се безспокойте от звученето, дизайнерите на този вид чанти са взели практичността на пазарната чанта и са я съчетали със стилен и изискан дизайн, за да може да се впише успешно в гардероба на всяко едно момиче. За още по-голямо удобство, tote bag чантите обикновено са в неутрални, класически цветове (кафяв, сив, черен), за да се съчетават еднакво добре както с кежуъл, така и с по-елегантен аутфит.

Има нещо специфично в класическия и добре структуриран tote – каквото и да става, изчистените му и семпли линии никога няма да излязат от мода, което означава, че ще инвестирате в един вечно актуален аксесоар!

дамска тоте чанта от онлайн магазин

Ето и няколко причини защо пазарската чанта трябва да присъства в гардероба ви.

Първата и от най-голямо значение за всички дами причина е, че в чантата тип „пазарска” има достатъчно място за всички необходими вещи. Да, това може би е и най-голямото предимство на този вид чанти. Независимо дали сте тръгнали забързани за работа, или разпускате на шопинг, tote bag ще бъде вашият верен съюзник.

Изчистен, класически дизайн, който подхожда идеално на вашия офис дрескод или пък на неделната ви кежуъл визия. Изчистени линии и силует, минималистичен дизайн – какво повече ни трябва? Този тип чанта се вписва идеално в ежедневието на всяко вечно бързащо момиче, защото се съчетава добре… ами с абсолютно всичко.

дамска tote чанта от NovaChanta.com

Tote bag е идеалният избор и когато се налага да пътувате, независимо дали е командировка в последния момент, или уикенд пътуване. С изчистен и непретенциозен дизайн, тези чанти са достатъчно големи, за да поберат всички основни и необходими неща при пътуване, като възглавничка за пътуване, бутилка минерална вода и любимото ви списание. Такива чанти може да откриете на много места – в магазините по улиците и в тези онлайн, но са малко наистина качествените дамски чанти от този тип, които хем побират всичко необходимо, хем пък изглеждат малко по-разчупено и разнообразно. Виждали сме подобни в онлайн магазин за дамски чанти – NovaChanta.com. Може да ги разгледате и Вие!

Модерна и функционална, пазарската чанта ще побере всички ваши необходими и не толкова необходими вещи, а поради изчистения си дизайн ще подхожда идеално на всеки аутфит – ежедневен или бизнес. Независимо каква чанта тип „пазарска” ще изберете, я носете със стил и усмивка!

Мисия „чанта и обувки” – как да ги съчетаем успешно

С течение на времето, модните тенденции се менят, а добре познатите ни модни закони като например обувките и чантата ви да са един и същи цвят, се превръщат в лека отживелица.

Защо не дадете воля на своето въображение и да съчетаете привидно несъчетаемото, изразявайки на воля своята индивидуалност?

Добре, направете го. И все пак има някои тънкости при съчетаването на дамска чанта и обувки, за които ще ви разкажем. Няколко са онези основни щрихи, по които да се ръководите при успешното съчетаване на чанта и обувки.

По цвят – особено добра комбинация, с която между другото никога няма да сгрешите, е ако един от аксесоарите е едноцветен, а другият разноцветен, например едноцветна чанта в комбинация с цветни обувки. Разбира се, може да комбинирате цветове в една гама или цветове, допълващи се взаимно. И все пак, трябва да отбележим, че изборът на еднакъв цвят обувки и чанта е идеален, когато носите пъстър аутфит.

Съчетаване по принт – обувки с животински принт в съчетание с чанта, в избран цвят от принта на обувките. Перфектна комбинация. Общо взето, този модел важи и при съчетаването на геометрични или други подобни принтове.

По текстура – и тук важи правилото, че трябва да доминира един вид аксесоар, например лачената чанта би се подчертала добре от велурени обувки.

Комбинацията, с която няма как да сгрешите – магията на класическите цветове или по-конкретно: на черното и кафявото. Тези цветове са вечна класика и комбинирайки ги, никога няма да сгрешите. Освен това са достатъчно изискани и с тяхното съчетание визията ви ще изглежда елегантна и класическа.

Комбиниране по стил – съчетаването на чанта и обувки в един стил е изключително добра идея. По този начин може да сте сигурни, че няма да допуснете някоя, макар и неволна, грешка, а освен това ще изразите себе си и своята индивидуалност по най-добрия възможен начин.

Изборът на обувки и чанта в един цвят е концепция от старата школа. Тя определено работи, изглежда страхотно, но вече не е необходимост! Дайте воля на въображението си, мили дами  и съчетавайте смело!

КАКВО ДА ПРАВИМ КОГАТО НАПРЕЖЕНИЕТО ВЪВ ВРЪЗКАТА ЕСКАЛИРА?

Чувствате непоносимост към партньора си? Усещате, че и той/тя не Ви понася, а до вчера всичко си беше на шест?  Положението вече е непоносимо и незнаете какво да правите? Усещате че нещата тръгват към раздяла, а толкова много се обичате? Ето каква е най – разумната идея да направите опит да запазите връзката си:

Уговорете си среща някъде с уточнението, че трябва да поговорите. И двамата отидете на точното място и във точно уговореното време. В никакъв случай не закъснявайте! Отидете в някое закътано и спокойно кафе или ресторант – изберете внимателно заведението – да не е много шумно, да не е място където се събират познатите Ви и да има уединени маси или сепарета. Изберете точно такава уединена маса или седнете на някое закътано сепаре. Поръчайте си по едно малко питие, но само по едно, все пак няма да се напивате, а и темата на разговора Ви е достатъчно сериозна и заслужаваща уважение, кажете си „наздраве” и започнете разговора. Питате се „добре, но от къде да започна”. Започнете направо – и двамата Сте наясно, че напрежението във Вашата връзка ескалира и нещата не вървят на добре.

Попитайте партньора си защо така се получава, изслушайте го, после Вие разкрийте Вашето становище по въпроса. Има ли нещо, което да Ви притеснява – например прекомерна ревност или съмнение за изневяра. Говорете открито, изслушвайте се, поставяйте въпросите които Ви интересуват, не говорете за странични неща и не сменяйте темата. Продължете разговора толкова колкото е необходимо до изясняване на ситуацията и до постигане на единно решение за отстраняване на проблема. Ако е необходимо продължете разговора в колата докато се изпращате или в дома на някой от двамата, ако е възможно. Не оставяйте нещата на половина. Изяснете си причините за създалото се напрежение и намерете начините за тяхното елиминиране.

Действайте смело! Успех!

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ КОГАТО УСЕЩАТЕ, ЧЕ ЖЕЛАНИЕТО Й ЗА СЕКС С ВАС Е ОТМИНАЛО?

Почти във всяка връзка има момент, когато единият партньор става някакси по-студен. Ако това се е случило с Вашата половинка, и Вие се чувствате пренебрегнат и изоставен, и нищо не е в състояние да промени положението, не губете кураж – няма нищо притеснително. Тя още Ви обича, само че й е омръзнал еднообразния ежедневен секс. Пламъчето в нея още тлее, Вие просто трябва да го разпалите.

Когато се приберете от работа, вместо да седнете пред телевизора и да гледате някой футболен мач, запретнете ръкави – почистете в къщи, отидете да напазарувате за една романтична вечеря, вземете бутилка хубаво вино, свещи и някакво малко подаръче, което знаете, че ще я зарадва. Пригответе вечерята и малко преди тя да се прибере подредете масата и запалете свещите. Посрещнете я на вратата със въпросното подаръче, букет червени рози и една дълга страстна целувка. Може да бъдете сигурни, че краката й ще се разтреперят.

След това поднесете вечерята, налейте чашите с вино и седнете срещу нея на масата. Вечеряйте, говорете си за вълнуващи и романтични неща, припомняйте си забавни случки от Вашето общо минало, но в никакъв случай не говорете за работа, проблеми и неща от ежедневния живот. След като приключите с вечерята, докато тя разпуска на дивана, Вие измийте чиниите. /Това са малки неща, но правят голямо впечатление на жените./ Отидете при нея, нежно я вдигнете на ръце, както я носехте на сватбата Ви, и я занесете в спалнята. Оставете я леко на леглото, все едно е нещо което лесно чупливо, и бавно и нежно съблечете дрехите й. Направете същото и с Вашите дрехи, ако тя не поеме инициативата. След това…не карайте по старо му в леглото, заедно разгледайте Кама Сутра и изберете нещо ново, вълнуващо и неизпробвано до сега. Успехът е гарантиран!

КАК ДА Я НАКАРАМЕ ДА СЕ ЧУВСТВА СПЕЦИАЛНА?

Вие просто обожавате своята нежна половинка и искате да я накарате да се чувства специална? Ами направете го. Задачата не е трудна – всичко зависи от Вас, от вашето желание и упоритост.

Говорете й така, сякаш за Вас тя е целия свят. Докажете й че точно тя е най – важното и хубаво нещо във Вашия живот. Фактът, че Сте я срещнал е най – прекрасното нещо, което е можела да Ви поднесе съдбата. Казвайте й мили думи постоянно. Правете й комплименти. Поне веднъж седмично се прибирайте в къщи с букет от любимите й цветя. Правете й малки подаръчета – неща, за които знаете, че тя харесва. От време на време излизайте заедно, както някога – когато бяхте гаджета. Заведете я в най – уютното заведение за което се сещате, поръчайте й любимото питие и ястието, което тя харесва. Не преставайте да й казвате колко много я обичате и желаете. Споделете й, че сексът с нея е най – хубавия, който Сте правили до сега.

Обсипвайте я с прегръдки, милувки и страстни целувки, които да разтреперят краката й. Съобразявайте се с нейните желания и ги изпълнявайте, ако имате тази възможност разбира се. Накарайте я да повярва, че тя е всичко за Вас. Веднъж или два пъти седмично Вие се заемете със приготвянето на вечерята – нека да разбере, че до себе си има мъж, който може и не се срамува да върши така наречената женска работа.

Вложете цялото си желание и любов и просто няма начин да не успеете. Вашата половинка ще се почувства наистина специална.