Не приемайте жената до себе си за даденост! Ще я изгубите!

Случва се. Понякога дори и неволно. Просто фактът, че живеете заедно, тя се грижи за Вас, всеки ден я виждате в дома Ви, Ви кара да мислите, че тя винаги е била там и винаги ще бъде. Приемате я за Ваша собствена даденост, но това реално не е така. Ако не промените това си отношение към нея, раздялата е неизбежна. Помислете как бихте се чувствали Вие, ако някой Ви приема като своя собствена даденост – не е приятно, нали? В този ред на мисли се опитайте да промените отношението си към нея. Тя вероятно Ви обича, но не е Ваша собственост. Жената до Вас също е нормално и свободно човешко същество, също като Вас. Не е лично притежание на никой. Тя е личност – свободна и имаща право на мнение.

Ако желаете да избегнете фаталния край на Вашата връзка, започнете да й напомняте всеки ден колко много я обичате, помагайте й в домакинската работа, дръжте се с нея като със нормален и свободен индивид, а не като със Ваша лична вещ. Изслушвайте нейното мнение, съобразявайте се с нейното становище по въпроси, които касаят и двама Ви, и въобще дръжте се с нея като с нормален човек, заслужаващ уважение.

Да, Вие може би я уважавате, но не го показвате, държите се с нея като с домашна помощница. Променете това – показвайте й колко много я уважавате и обичате. И никога не забравяйте, че тя не е прислужница, а Вашата мила съпруга!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *