18+

18+С  „18+“ се обозначават нещата забранени за непълнолетни – забавленията за възрастни.  Кога всъщност човек съзрява за интимен живот. В много общества брак се сключва на много по ниска възраст от 18 години. В други пък пълнолетието настъпва на по-голяма възраст.

„18+“ е само една препоръчителна граница на разделянето между детството и зрелостта. Всеки човек индивидуално съзрява за интимни отношения. Във време, когато информацията е общо достъпна вместо да се забранява на подрастващите достъпа до информацията за „18+“, по-добре е да им се поднася качествена, съобразена с възрастта и емоционалната им зрялост информация по интимните въпроси.  Всяко забранено нещо поражда любопитство. Ако на всеки етап съзряващите младежи се информират по подходящ за тях начин, няма да има такава жажда да се наднича  зад така примамливият свят на „18+“.

Създавайки и поднасяйки качествена информация за отношенията между мъжа и жената,  ще възпитаме едни по-пълноценни мъже и жени. Криейки света на интимното, вменяваме чувство за срам и вина на отношенията между мъжа и жената, заклеймявайки ги като нещо забранено, срамно и мръсно. Така може да се нанесе вреда във психиката на непълнолетните и те да престанат да търсят красивото в любовта между мъжът и жената. Разделяйки физическата и емоционалната любов, се получава изопачаване на физическите, интимни отношения и твърде идеализиране на емоционалните любовни отношения, внася се дисбаланс в хармонията между двете неразривни части на едно красиво любовно отношение. Дали защото ние, големите  самите не сме обременени, че интимните отношения са нещо срамно и затова параноично ги крием?

Ние, които сме „18+“, дали сме достатъчно зрели за любов?

Й. Богомилова

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *