Пози от кама сутра

Кама сутра

Кама сутраКама Сутра е древен индийски индуски текст. Кама сутра разкрива познание за човешкото сексуално поведение. Произведението се състои от практически съвети за половият акт между мъжът и жената, както и еротична поезия. Думата “ Кама “ означава чувствено или сексуално удоволствие и е една от трите основни цели на индуския живот. Думата “ сутра “ означава конец или линия, която държи всичко заедно, но смислово се възприема като правила или ръководство. Кама сутра наистина е ръководство за добродетелен и изтънчен живот, който не изключва секса, напротив – отрежда му правилното място в живота на човека, така че да е пълноценен и хармоничен.
В интимно си поставяме подобна амбициозна задача, за повишаване на сексуалната култура в днешно време при съвременните условия на живот.

Според историците Кама сутра е създадена между 400 г. пр.н.е., а днешният си вид е придобила през 2-ри век от н.е..
Кама Сутра се състои от 1250 стиха, разпределени в 36 глави, които са организирани в седем части.

1. Общи бележки
В първа част на Кама сутра има пет глави с изложени трите цели и приоритети на живота  –  придобиването на знания, развитието като личност, щастив интимен живот
2. Любовни ласки
Във втората част на Кама сутра има 10 глави за стимулиране на желанието, видове прегръдки, ласки  и целувки, различни видове докосване, пози, техники за поведение и реакции и други. В книгата се описват 64 вида сексуален акт. Начинът на описание е съчетал техническото ръководство с еротиката и красотата на художествени похвати за да се предизвиква търсенето на красивото в  интимните отношения между мъжът и жената.
3. Любовното сливане
В трета част на Кама сутра има 5 глави за брака и други форми на интимност
4. Задълженията и привилегиите на жена
Четвърта част на Кама сутра съдържа 2 глави за  ролята на жената в брака
5. Съвети за мъжете
В пета част на Кама сутра има  6 глави, посветени на поведението на  мъжа, от запознанството до най малките детайли в отношенията им с други жени
6. За куртизанките
В част шеста на Кама сутра има 6 глави, посветени на съвети за жените извън брака – любовници и куртизанки.
7. Окултните практики
В последната,  седма част на Кама сутра се съдържат 2 глави за подобряване на физическата активност,  средства за възбуждане и увеличаване на сексуалната мощ.

Накратко Кама сутра не е просто забавно четиво за разнообразие в секса, а пълен наръчник за  пълноценно сексуално общуване.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *