Сексуалните фантазии

Сексуални фантазии

Сексуалните фантазии помагат да разнообразим сексуалния си живот

Всеки човек има сексуални фантазии. Сексуалните фантазии правят интимните отношения  по-приятно и разнообразни, като симулират в съзнанието ни различни ситуации.
Сексуалните фантазии при различните хора са различни по интензивност. За някои хора фантазиите са свързани с простички неща, като визия на партньора или друга поза. Други хора имат по-сложни фантазии, като се започне от начин на обличане, различно място и ситуация до пълни фантастични неща, които няма как да бъдат реализирани.
Най-важното нещо нещо за сексуалните фантазии е те да носят положителни емоции. Има хора, които се измъчват че фантазиите им са неизпълними. Вместо да страдат просто трябва да си ги фантазират и да им се наслаждават  или да намерят някаква форма под която да ги реализират.
Въпреки че сексуалните фантазии са  нещо нормално, някои хора се чувстват виновни за тях.
Фантазиите, които са свързани с другия партньор трябва да се споделят. Внасянето на сексуалните фантазии в интимния живот са чудесен начин да вдъхне нов живот в спалнята.

Разнообразие на сексуалните фантазии:

  • Фантазии свързани с друг партньор – някои хора имат нужда от разнообразие на партньорите или пък от друг тип партньор.  Може да се фантазира и за някой познат или пък просто за секс с непознат.
  • Фантазии свързани с определен тип партньор – това са фантазии за хора, които все още нямат партньор или пък партньорът им е друг от желаният от тях тип. Това касае както външен вид, така и тип характер, възраст, поведение, сексуалност и т.н.
  • Фантазии за друго място – това са фантазиите свързани с обстановката. Тя може да е нещо просто – примерно секс в банята, на пода, до прозореца, в кухнята, в офиса. След това идват фантазиите с публични места – секс в асансьора, на терасата, на покрива, в парка, на плажа, в кино, сред природата. Фантазиите могат да са копнеж по нещо по-романтично, като любов пред камината, на свещи, на приятна музика, в луксозен хотел или хижа в планината. Но човек може да го възбужда идеята за нещо странно, например секс в лекарски кабинет, в мазе или подземие и т.н.
  • Фантазии свързани с различен вид секс – човек може да го възбужда идеята за други видове секс или пози.
  • Фантазии свързани с облеклото – хора с такива фантазии се възбуждат от външия вид на пратньора или своя. Възбуждащо им е да са облечени по определен начин, стил, костюми, униформи, определени материи. Може да искат да чувстват дрехите си мокри, мръсни или пък ухаещи на определен аромат, да бъдат нежни или грапави, топли или студени, с определен цвят или прозрачност – всичко свързано с вида на облеклото.
  • Фантазии свързани със секс играчки –  възбуждащи фантазии със секс играчки или различни предмети, храни и други реални или измислени вещи.
  • Фантазии свързани с еротични игри тези фантазии са най-разнообразните. Тук спадат всички фантазии с други ситуации, роли, сценки, еротичен театър, състезателни еротични или игри на късмета, карти, стриптийз и т. н.
  • Фетиш фантазии – тук също е много голямо разнообразието на нещата, които възбуждат. Хората с фетиши се възбуждат, както от обикновени на вид, така и от странни неща, но без които не могат. При тях желанието да реализират фантазиите си е много силно и понякога болезнено. Но и те могат да постигнат баланс, като ги реализират до някъде, до където е възможно.
  • Фантазии свързани с друг вид усещане  – понякога хората имат нужда от друг вид усещане. Възбужда ги идеята за по-нежен или по-хард секс, за по-дълга или без любовна игра. Усещанията, за които фантазират може да са свързани със всяко едно от сетивата или пък усещания свързани с възприемането и съзнанието. Физически усещания за топлина, студ, влага, комфорт, болка, гъдел, натиск, интензитет и т.н или ментални усещания.

Няма нужда да се опитвате да класифицирате сексуалните си фантазии, а да им се радвате и доколкото е възможно да ги изживявате.

Й. Богомилова

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *