Сексът и мъжът

Наистина ли всичко от което се вълнува мъжът при срещата си с жена е сексът? Това дали наистина е така или е наложен модел?

сексът и мъжътСредно статистически навярно е така, но мъжете се различни като степен и вид сексуалност. В повечето случаи е лесно за една жена да провокира мъжа, като го изкушава със секс. Има мъже, които се контролират и не биха показали, че  са провокирани. Има и други, за които сексът е в самото общуване с жената и крайният, физически акт е желан, но не и единственото нещо от което се вълнуват.  Понякога това общуване, отлагащо физическия контакт е романтично ухажване, друг път е предизвикателна, дръзка игра на провокации, която е толкова възбуждаща, че носи удоволствие сравнимо със самия акт, ако не и по-силно от него.  Такива игри може да са от обикновена закачка и флирт, до  виртуозно еротично предизвикателство, каквото сме виждали по филмите.

Умният мъж трябва да осъзнае до каква степен за жената е важно отлагането на физическия контакт и да може да овладее инстинктивната си потребност максимално да съкрати срока до него. В процеса на общуване, ухажване, флиртуване или по-сложни предизвикателства, мъжът ще има възможност да опознае жената добре, а това е гаранция ще се се представи накрая блестящо. Да задоволи по най-добрия начин жената е важно за мъжа, не по-малко от собственото му физическо удоволствие.  За мъжа е изключително важно да знае, че е бил виртуозен любовник, но това може да стане само, ако я познава.

Много е малък процента на мъжете, които влагат енергията си в нещо друго /работа, хоби, мания, религия / и сексът почти или изобщо не ги вълнува. При това сексуалността на мъжът не зависи от възрастта. На различа възраст може да има някакви разлики при конкретния мъж, но като цяло зависи от неговата сексуалност. Някои мъже са свръх сексуални и това продължава до края на живота им под някаква форма, други и на младини не са особено сексуални.

Друга форма на секс в която мъжът се наслаждава на жената без физически контакт, е всичката сексуалност която го заобикаля – непознатите жените покрай които минава и заглежда, обкръжаващи го колежки и познати, звездите на които е фен, и всичката реклама която го залива от всякъде, както и разговорите за жени между приятели. Чрез жената и мислите за секс, мъжът се чувства мъж. Понякога идеята за самата жена заменя самата жена. Това се случва при пристрастяване към различни видове фетиши. Сексуалното удоволствие се предизвиква от женски вещи или други неща. Тази посока на сексуалност в даден момент може да доведе до крайност, от която няма връщане към нормалните сексуални отношения.

Сексуалният инстинкт на мъжът често го води в живота му и определя неговото поведение, но по-силна проява на мъжественост е когато мъжът успява да управлява този инстинкт.  Нито прекаленото въздържание нито прекаляването със секс е добре за мъжа. Всеки мъж трябва да намери баланс между личните си потребности от количество и вид сексуални отношения. Не трябва да се мери по други събратя от своя пол, от натрапваното общо мнение,  от медиите и други източници. Чувства ли се удовлетворен и щастлив, значи мъжът е намерил мястото на секса в своя живот.

Й. Богомилова

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *