Страст

http://www.tv-filmi.com/wp-content/uploads/2012/12/Mas-Sabe-el-Diablo.jpgПознава ли страстта предели? Специфична ли е страстта за някои определени националности или раси? По различен ли начин се обичат хората по различните краища на света?
Някои нации са станали известни с определени черти в любовните отношения.

  • За французите се смята, че са много романтични.
  • За африканците се говори, че са много надарени.
  • За източните народи се носят легенди, че познават всички тайни на любовното изкуство.
  • Северните народи са набедени, че са студени в любовта.
  • Латиноамериканците се славят, като най-страстните любовници.

Наистина ли страстта се подчинява на географските закони? Вярно ли е че колкото на по-горещо живеят хората, толкова са по-горещи страстите? До някъде е така. Географията, начина на живот, храната, климата, културата – всичко влияе върху интимният живот на хората. Но през хилядолетните миграции на човека по нашата планета многократно са се смесвали придобитите характеристики на една с друга групи хора за да се стигне днес до космополитният човек. Съвременните възможности да се изследва ДНК са установили, че независимо къде живее човек и от каква раса изглежда на пръв поглед, той носи гените на всичките си предци. И дори един единствен предшественик от друга раса, населено място  или накратко казано различен от него самият, оставя тази следа и влияе върху всички аспекти на неговата личност. Така независимо къде живее и как излежа, човек си има специфична страст в любовта.

Може би сте забелязали, че когато се откъснете от ежедневието и отидете на ново място за почивка, независимо къде е то страстта се увеличава. Смяната на обстановката променя, засилва страстта защото човек си почива, вижда нещата по нов начин, храни се добре и не мисли за проблеми. Новото и непознатото почти винаги действа благоприятно на страстта.

Ето един романтично-страстен откъс от латино сериала „Дявол с ангелско сърце“, с пожелание страстта да не угасва помежду ви.

Й. Богомилова

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *