За размера на пениса

Размера на пениса, има ли значение?

Колко трябва да е голям пениса и дали наистина размера има значение за жените?

Важен ли е размера на пенисаРазмера на пениса винаги е бил източник на безпокойство за много мъже. Това безпокойство може да се окаже доста травмиращо, тъй като подкопава значително самочувствието между сексуалните партньори. Това обаче не трябва да е така, тъй като реално проблема се корени в подсъзнанието на мъжете и действително размера не е основен фактор в секса.

Размера на пениса, както и размера на всички останали човешки органи следва теоретичната крива на нормалното разпределение. Това означава, че голяма част от мъжете (момчетата) попадат в рамките на нормалното, т.е. много малко процент от мъжката половина имат пениси, които са много малки или много големи. Най-малките пениси, така наречените микро пениси са с големина приблизително от 6,5 сантиметра в ерекция, като този размер се пада на не повече от 1% от мъжете по Света. От друга страна, най-големият пенис достига до 35 сантиметра, което обаче не е за хвалба, тъй като притежателят му трудно успява да го държи в изправено състояние.

От горното следва, че нормалния размер е нещо средно между тези двете, или по последни данни, след изследване дължината на пениса на над 20 000 души от различен етнос, средния размер в напълно изправено състояние е точно 14 сантиметра. Именно около този размер се движат и други изследвания в тази насока, като отклонението в размера е не повече от 1-2 сантиметра, или 14-16 сантиметра при 80% от мъжете.

Сега да се върнем на основното в тази тема, или именно – какъв размер предпочитат жените?!

Изследване сред жените показва, че дамите избират като оптимален вариант за дължина на пениса 15-16 сантиметра. Дължината на пениса обаче е твърде променлива величина за жените, тъй като от дължината не зависят други важни фактори като например сексуалните умения на мъжа, вниманието към нея, привлекателността, личността на мъжа и много други. Освен дължината на пениса, за жените е важно обиколката на атрибуте, кожата му, външния вид, продължителността на секса и други. Не е изключение, когато жени се оплакват от твърде надарени партньори, тъй като за тях секса не е удоволствие, а се превръща в неприятно приключение, което потвърждава, че по-голям пенис не винаги е по-добре, противно на рекламите залели интернет, че „ жената никога няма да ви го каже, но само един голям и твърд ….. истински ще я задоволи”.

От горните редове следва да направим извода, че дължината на пениса не е толкова важна. Като доказателство за това ще използваме едно проучване от 2015 година, направено сред 25 000 мъже и жени в щата Тексас. Предмет на проучването е било анкетираните да споделят какво ги мотивира най-много за да правят секс с парнтьор от противоположния пол. Резултатите – дължината на пениса не присъства в нито един от отговорите, а на първите места попадат фактори като привлекателност, химия, очите и други.

Все пак дали удоволствието на жената е пряко свързано с размера на вашия пенис?

По този въпрос също има редица изследвания и анкети през годините назад, като отново сред отговорите много рядко попада размера на атрибута. Изглежда, че за жените са важни много по различни неща отколкото размера, като например вниманието към нея, сексуалните умения, комфорта в секса и отношението. Това определено е така, тъй като трябва да обърнем внимание и на обстоятелството, че много голям процент от жените достигат до оргазъм чрез стимулиране на клитора, отколкото до вагинален оргазъм, а клиторния оргазъм няма нищо общо с размера на пениса. В заключение ще отбележим, че за малцинството от жените, които достигат до оргазъм от вагинално проникване, дължината на пениса е от значение, но пък за мачовците с големи атрибути оралния и анален секс се осъществява доста по-трудно.

Очакваме и вашия коментар по въпроса, има ли значение размера на пениса ….

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *