Ексхибиционизъм

ЕксхибиционизъмЕксхибиционизъм достигане на сексуална възбуда при публично показване на половите органи.  Ексхибиционизъм  и нудизъм не са едно и също нещо. Нудистите просто смятат за естествено да бъдат голи. Но те са спокойни от този факт, не са възбудени. Има и хора с по-малко задръжки, това не означава, че страдат от ексхибиционизъм. Патологичен ексхибиционизъм е когато човек не може да достигне до сексуална възбуда без да демонстрира пред невинни зрители своята интимна голота.

От ексхибиционизъм се счита, че страдат предимно мъже. Но това не е вярно. Има и жени, склонни към ексхибиционизъм, просто рядко някой би се оплакал, когато една жена се разголва.

Друг вид ексхибиционизъм е когато човек има потребност да се самозадоволява или да прави секс публично. В по-слабите степени на ексхибиционизъм, хората склонни към него се показват пред хора, които с удоволствие ги гледат,  така всички са доволни.

Освен разголване на тялото, ексхибиционизъм е и когато човек  разкрива по друг начин свои интимни неща – думи, стонове, снимки, видео и други.

Й. Богомилова

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *