Сексуалната революция

сексуалната революцияПодобри ли се живота на хората след сексуалната революция? Щастливи ли са, след като паднаха табутата в секса?
Днес хората могат свободно да говорят за секса, да правят неща, които са били недопустими. Тази свобода би трябвало да донесе удовлетворение в сексуалния им живот, и като цяло да ги направи по-свободни, щастливи и удовлетворени.
Но малко са щастливите хора. Появиха се проблеми в секса, несъществуващи до сега. Когато голотата и изобщо интимността вече не е тайна, тя престана да носи тръпка. Повечето хора се нуждаят от нещо по-силно, което да им носи тръпка. Така посягат към по-странни и екстремни неща в секса.
След сексуалната революция секса се превърна в индустрия, която продава и купува, манипулира начина на живот на хората.
Процесът на падане на табутата в секса всъщност се превърна в сексуална деволюция, в диктатура на пошлото, принизяващо интимността до прозаични и посредствени неща.
Самият факт, че някои хора търсят усещането на срам /еротично засрамване/, показва че така наречените днешни, разкрепостени хора, изпитват носталгия, потребност да има нещо скрито. Защото тайната е афродизиак. Лишавайки интимността от тайнство,  хората се обричат на неудовлетвореност.

Революцията е акт, който трябва да доведе до по-добро. Защо не се получи такъв резултат при сексуалната революция?

Хората не се възползваха от нея, за да подобрят сексуалния си живот, а я оставиха да вилнее като унищожителна стихия. Навярно това се дължи на порочната човешка природа. Но никога не е късно да покажем, че сме интелигентни същества и да еволюираме, наистина да направим сексуална революция, в която да разкрием красотата на интимността, без да нарушаваме нейната същност. Красотата на интимността е в щастливи и удовлетворени хора, знаещи до къде да стигнат в секса, без да  само-разрушават себе си и околните. Границите не винаги са нещо лошо. Те са ориентир за всеки отделен човек,  да си маркира пространството в секса, където се чувства уютно и удовлетворен. Безкрайната свобода в секса, както се видя, носи хаос, объркване, колебание и неудовлетвореност. От нея печелят безскрупулните участници в машината за секс.

Ако сте готови да бъдете щастливи и удовлетворени в секса, просто го направете. Не се оставяйте на мода, на инерция, на чуждото мнение, на манипулации и провокации. Вгледайте се в себе си, в собствените си потребности и желания, а не на наложени от вън модели на сексуално поведение. Бъдете „ретро“ свенливи или иновативни, такива, каквито сте в своята същност, разбира се без да вредите по някакъв начин на околните. Така ще направите своята лична сексуална революция.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *