Стерилна интимност

безопасен сексВ днешно време  се наблюдава явлението стерилна интимност.   Стерилната интимност не е някаква форма на хигиена. Тя представлява  лишено от естествените си съставки интимно отношение,  което се отразява на психическото и физическо здраве на хората. Интимността между мъжа и жената си има някакви естествени механизми, които ние днес като уж цивилизовани хора нарушаваме.
Интимността е копнеж

В днешното време не се отделя време за копнежи, въздишки, ухажване. Няма време за такива „глупости“. Интимността се вкарва в графика на динамичното денонощие. За обвързаните става рутина, за необвързаните голямо надлъгване за бърз секс. Бързото, моментно разтоварване обаче ограбва и двамата. Жената, като по-емоционалната от двамата страда по-осезаемо от такъв начин на интимност. Дори физически да е задоволена, което е изключено за повечето жени при бързия секс, у нея остава емоционална празнина, която се натрупва със всеки следващ път и води до опустошаване на сексуалността й. След няколко пъти жената започва да отбягва тази интимност и се затваря в себе си.

Интимността е акт на отдаване

Но в днешното време и с днешните нрави човек се учи да бъде егоист за да оцелее.  Дефицитът на време и желание да направиш нещо за другия нараства все повече и така отдалечава естествената функция на интимността да се отдаваме един на друг.

Интимността е обмяна на емоции

Днес секса не е табу, за него се говори свободно и е достъпен да се види навсякъде от билбордовете по улиците до всевъзможни клипове в Интернет. Интимността между мъжа и жената се разделя на романтика и секс. Поради нужното време за романтика, което все не достига остава само секса във физическата му форма. Така, каквито и трикове за задоволяване и оргазъм да прилагат партньорите, пропускат най-важната съставка – емоциите помежду си.

Интимността е обмяна на енергии

Ако изместиш фокуса на усещанията от невидимото към плътта, пропускаш наистина най-невероятната есенция на интимността. Това,  което кара един мъж да желае една жена и обратното не са нито красивите очи, нито секси формите, това е невидим порив на допълващи се енергии, които искат да се докоснат.

Интимността е обмяна на телесни течности

Безопасният секс е нещо хубаво в опасното ни време. Но дезинфекцирайки телесните течности с препарати, заключвайки ги в латекс ни лишава от естествената им функция в интимността. Разбира се не може да се обменят с всеки и не може винаги, това само показва, че не правим секс с този с който може, тогава когато е нужно. Между истински желаещи се мъж и жена пълното сливане на всички нива на интимност е нещо естествено и те инстинктивно приемат и соковете на своята любов. Те са пълни с толкова много полезни химични вещества и жизнена енергия, които е жалко да се разпиляват. Ако двамата са си достатъчно близки нека не бързат да ги отмият и да ги оставят да попият по телата им. Малко известно е например, че спермата е много полезна дори за кожата и може да абсорбира през нея жизнена енергия от животворното семе. Тя носи живот не само при зачеването, тя си е пълна с жива сила, която е жалко да се хаби.

Интимността е споделяне

Интимността е особено вълнуваща когато е съпътствана от други общи неща, които правят заедно партньорите преди и след секс. Затова най-малко вечерята, киното, разходката преди интимност я правят вълнуваща. Прегръдката, банята, закуската в леглото след страстна нощ я допълват и човек се чувства напълно удовлетворен. Колкото повече общо имат партньорите помежду си преди и след интимност, толкова интимността е по-пълноценна. Разбира се това предполага някаква връзка помежду им.  Но и тук трябва да се внимава да не се прекали. Много неща могат да свързват партньорите но не всичко – ако непрекъснато са заедно и нямат лично пространство, това би имало обратен ефект.

Интимността е докосване до друга реалност

Бързият секс не успява да даде на партньорите потребността да се докоснат до други измерения. Всичко е свършило преди да е започнало. Носейки в себе си копнежа за трепети, човек започва да вижда света по различен, фантастичен, сюрреалистичен и дори приказен начин. Копнеейки дълго за мига на сливането в сюблимният момент наистина е божествено, а след него остава сладка омая, от докосването на нещо вълшебно, което дни наред дава сили и вдъхновение.

Като говоря за бърз секс нямам в предвид времето от началото до края на физическото търкане, а периода от първия копнеж, до сладките вдъхновяващи спомени дълго след като всичко е свършило, с желанието да се случи отново някога.  Лишавайки се от всички тези прекрасни неща получаваме само доза стерилна интимност.

Й. Богомилова ©

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *