Фетиш

Много хора имат свои фетиши, които ги възбуждат в любовната игра

Много хора имат свои фетиши, които ги възбуждат в любовната игра

Фетиш секс е начин на възбуждане и достигане на оргазъм по друг начин с други, не сексуални на пръв поглед действия. Повечето хора смятат фетишите за нещо ненормално и извратено. Практикуващите фетиши се срамуват, крият се и често се измъчват за това, че харесват по-необичайни неща. Сексолозите не могат да дадат категорично мнение, защо хората изпитват нужда от един или друг фетиш. Като най-често обяснение смятат, че някои по-странни сексуални желания се сформират поради грешки във възпитанието или някакви травми в детството.
Но ако по задълбочено се разгледат хора със сходни фетиши, и се проследи техният живот, на практика може да нямат сходни преживени в миналото събития, които да провокират тези желания.
Възникването на странни, сексуални желания могат да имат много причини. Някои от тях са бурно въображение, някаква емоционална липса, нещо преживяно, нещо видяно, търсене на баланс и на контраст и т.н.
Фетишизмът не е болест, той е по-различно отношение към интимността. Разбира се когато става дума за някакви граници в които практикуващите не вредят на себе си или на други хора. Всяко отношение независимо дали е фетиш или класическо, което излиза от тези граници може да доведе до патология.
Най-разпространената форма на практикуването на фетиш е търсенето на разнообразие в секса. Партньорите в търсене на разнообразие започват да играят роли, да обличат различни дрехи и костюми, да сменят ролите си. С времето привикват към тези неща и не могат да се възбудят без тях и те стават част от сексуалният им живот.
В други случаи някои хора още със сексуалното си съзряване изпитват определена потребност към даден фетиш. Колкото по-необичаен е толкова това повече ги потиска и отклонява от нормалните сексуални отношения.
В други случаи хора са въвлечени от партньорите си в използването на фетиши или пък са видели нещо във филм или на снимка и са привлечени да опитат и им харесва.
Случва се и някакво събитие да отключи стаена потребност от по-различни неща в секса.

Ето някои от по-разпространените фетиши:

Фут фетиш – това е най-разпространеният фетиш. Мъжете са склонни да се възбуждат от женските крака. Макар буквално foot да означава стъпало, към foot fetish могат да се причислят всички еротични страсти от върха на пръстчетата до края на дантелата на чорапа, всички страсти по чорапи, обувки, ботуши и всичко свързано с женските крака.

Връзване – Завързване с въже, колан, обездвижване с белезници, вързване на цялото тяло. Някои хора имат потребности да завържат другия за да се чувства безпомощен, съответно другия търси чувството да бъде безпомощен и това носи сексуална възбуда, която може да стигне до спонтанен оргазъм или да е част от друга игра.

Роли – Сексуални ролеви игри, от простички сценки до съвсем фантастични роли и игри. Партньорите се пренасят в друг свят, посредством персонажите си и преживяват нови усещания по този начин.

Костюми –  Различни видове дрехи, униформи, костюми, материи, бижута и аксесоари внасят разнообразие в сексуалната игра и силна възбуда.

Подчинение и доминация – За някои хора властта е афродизиак. Някои обичат да доминират други да бъдат доминирани. Игри на дисциплина, даване и изпълняване на заповеди, наказания и т.н.

Пляскане – Пляскането по дупето или други части от тялото е възбуждащо за някои хора. То може да е самостоятелно действие или част от друга сексуална игра.

Завързване на очите  – Лишаването от възможността да се вижда потопява човек в една възбуждаща неизвестност и доверие към партньора.

Списъкът с известните фетиши е много по-голям, а на рядко срещаните неизчерпаем, колкото хора има толкова странни предпочитания в секса може да има.

Хора, които са доволни от сексуалният си живот не е необходимо, дори не е препоръчително да опитват фетиши, защото те водят до пристрастяване.

Хора, които изпитват болезнена потребност към някакъв фетиш е добре да опознаят себе си и тази потребност, внимателно да опитат. Трябва да намерят приемлива алтернатива на тази своя странна потребност и да я задоволят за да не нараства, но и да не се оставят тази страст да ги контролира.

Фетиш сексът е пристрастеност, затова внимавайте!

4 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Фетиши – Достигане на оргазъм по друг начин с други, не сексуални на пръв поглед действия, без които практикуващият не може да се възбуди и получи оргазъм. […]

  2. […] садизъм), M – masochism (мазохизъм), както и много други фетиш сексуални отношения. BDSM имат няколко основни, […]

  3. […] Фетиш връзка – двамата партньори се събират за не традиционни видове секс. […]

  4. […] играчки – разнообразни секс играчки от областта на фетиши, или така наречените БДСМ […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *