Интимна прическа

интимна прическаВ Египет, Рим и Индия, хората са се бръснели в трети век пр. н. е., правели са си вкл. и интимна прическа. В баните на древния Рим, специално обучени роби, премахвали нежеланото окосмяване със специални пинцети.
В Египет използвали за депилация специални билкови смеси, боядисвали окосмяването си на интимните места и добавяли орнаменти, украсени с къна.

В Индия и в някои азиатски и мюсюлмански страни пубиса се епилира само по хигиенни причини. В Европа съвсем до скоро тази област е била девствена джунгла. В Европа модата на интимната прическа става популярна след сексуалната революция през 60-те години с появата на бански костюми „бикини“ и с развитието на нудизма, правенето на интимна прическа е станала обичайна практика.

интимна прическа

Както при избора на прическа за главата, и при интимната прическа се взема в предвид формите. При избора на интимна прическа всичко зависи от структурата на тялото, формата на корема, бедрата, тип и цвета кожа, и посоката на растежа на косъма и дори неговата форма и цвят.

Най-популярни видове интимна прическа за жени са: тясна ивица, фенерче, месец и лотос, както и пеперуди, риби, лога, букви, цифри и символи. Някои имат съвсем индивидуални интимни прически, а други направо дизайнерски. Някои обогатяват интимната си област с временна или постоянна татуировка или пиърсинг.

Гъбични заболявания, възпалени лимфни възли, възпаление на кожата, слънчеви изгаряния  и други неразположения са  противопоказни за  дизайн на интимна прическа.

intimno.eu

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *