Влиянието на секса в нашия живот

Секса в нашия живот

Секса в нашия живот

Сексът не е само за удоволствие, по време на зачеване на деца.
Учените са установили, че редовния полов живот благоприятства за доброто здраве на човека – стимулира умствената работоспособност, тренира сърцето, и също така удължава продължителността на живота.

Сексът и мозъка
Изследователи от Хамбург са установили, че редовния полов живот има положително влияние за умствените способности: по време на половия акт се стимулират клетките на сивото вещество на мозъка. И ако това се прави редовно, високата активност на клетките се съхранява дълго. А както знаем, от равнището на интелекта зависи продължителността на живота и неговото качество.

Сексът и сърцето
Преди няколко години Кристиан Бернард (Christian Barnard), който е първият в света човек, направил присаждане на сърце на човек, е споделил, че сексът се явява главен фактор за здравето на сърдечно-съдовата система. Освен този, и много други съвети, как да запазите своето здраве може да намерите в неговата книга: “50 начина да съхраним сърцето здраво”.

Според известния медик, редовният секс е най-лесният и приятен способ, да се съхрани здравето на сърцето и всички други органи.

Сексъст и стресът
Сексът е чудесно средство да се преодолее стресът, човек да се успокои, утеши, да превъзмогне случайна или хронична физическа или емоционална болка.

Сексът и старостта
Шотландски психолози, които са изследвали повече от три хиляди европейци са стигнали до извода, че активния полов живот значително забавя стареенето. Според изследването, хора, които са правили секс три пъти в седмица, и по-често, са изглеждали с 10 години по-млади от своите родственици. Учените отдават този факт на намаляване количеството на мазнините в тялото и повишеното количество на ендорфини в мозъка – вещества, които имат обезболяващ ефект и намаляват безпокойството. Задоволеният и щастлив човек е по–зрав, по-рядко прибява до злоупотреба с алкохол, цигари, наркотици, преяждане и други начини на не здравословен живот. Удовлетвореният човек вижда по-трезво, взема по-добри решения и има успехи във всички сфери на живота. Така той живее по-спокойно, здравословно и съответно по-дълго.

Според изследователите три четвърти от външността на човека се определя от неговия живот (в случая сексуалния живот), и само една четвърт на гените. Задоволителният сексуален живот кара хората да изглеждат привлекателни, защото на лицата им е изписано щастие и задоволство, а и допълнително, за да са секси, хората се грижат за своя външен вид.

И така редовният сексуален живот, осигурява на човек добра физическа и психическа форма, добър външен вид, добра кондиция и вдъхновение за работа и успех. Поддържа и укрепва общото здравословно състояние на човека и от самият акт, като физически действия и химия в организва, така и от усилията за да изглеждаме секси.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *