Любовна химия

Любовна химия

Любовна химия

Любовна химия … Хората казват, че привличането зависи от химията помежду ни,  но то наистина зависи от химията, която се случва в организма на човек. Ето веществата, от които зависи  вълнуващата любовна химия:

Адреналин
Адреналинът (епинефрин) активира симпатиковия дял на нервната система, което повишава честотата на сърдечния ритъм и разширява артериите, което пък води до по-добра циркулация на кръвта в мускулите по време на секс. По време на любовната игра се отделят големи количества адреналин.
Адреналинът те кара да се чувстваш така, сякаш сърцето ти ще се пръсне и ще изскочи от гърдите ти.

Ендорфини
Това са група невротрансмитери, които се свързват с опиатните рецептори в организма ти и успокояват болката. Ацетилхолинът и допаминът са ендорфини. Тези вещества имат структура, подобна на тази на морфина. Намаляват стреса и повишават самочувствието.
Ендорфините създават чувство на еуфория и имат успокояващ ефект. От ендорфините те  обзема усещане на спокойствие и щастие, чувстваш се замаян и сънлив. Но прекомерната стимулация на опиатните рецептори (например с хероин) води до понижено сексуално влечение.

Окситоцин
Окситоцинът е известен като „cuddling hormone“ (в буквален превод „гушкав хормон”),  повишава чувството за свързаност между двама души. Той се секретира от хипофизата. Стимулира простатата, причинява мускулни съкращения и повишава чувствителността на нервите. Изследванията показват, че повишеното количество окситоцин води до по-силни оргазми.

Пролактин
Съдържанието на пролактин се повишава рязко веднага след оргазъм.  Пролактинът откъсва мислите от секса, за да може човек да мисли и за други неща, като успокоява сексуалната възбуда.

Тестостерон
Тестостеронът подхранва сексуалното желание и агресията. Важен е за либидото и сексуалната възбуда. Мъже и жени с ниски нива на тестостерон имат смущения в сексуалния живот.
Той те кара да усещаш възбуда, сексуална мощ и самочувствие.

Фенилетиламин
Фенилетиламинът осигурява освобождаването на допамин в центровете на удоволствие. Този химикал се освобождава по време на пиковете на оргазма. Той предизвиква чувства на привличане, възбуда и пълно щастие. Този химикал се среща и в шоколада.

Серотонин
Серотонинът е  естествен наркотик. Той регулира настроението ти. Серотонинът те кара да се чувстваш щастлив, емоционално балансиран и доволен. Повечето антидепресанти целят повишаване на нивата на серотонин в организма. Оргазмът стимулира осовбождаването на допълнителна доза серотонин, който действа като антидепресант.

Достъпната любовна химия, е натурална и е най- естественият начин за повишаване на настроението. Вместо изкуствена доза химия, подсладете живота си с любовна химия.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *