BDSM

BDSM

BDSM

Зад съкращението BDSM се крият група нестандартни,сексуални отношения: Основните B – bondage (обездвижване), D -domination (доминация), S – sadism( еротичен садизъм), M – masochism (мазохизъм), както и много други фетиш сексуални отношения. BDSM имат няколко основни, задължителни принципи – доброволност, отговорност и сигурност. Поради спецификата на много от тези отношения, отговорността при практикуването им трябва да е многократно завишена. Същото зависи и за безопасността. Тези отношения трябва да бъдат задължително доброволни за двете страни.
Партньори практикуващи BDSM трябва много добре да се познават. Трябва да познават своите предпочитания и граници, до къде биха искали да стигнат в игрите. Трябва да познават здравословното, физическо и психическо състояние на своя партньор. Трябва да имат явни знаци с които моментално да прекратят играта при опасност. Много от тези игри могат да бъдат опасно екстремни, затова трябва да се опитват внимателно, постепенно, като се изучават първо теоретично и след това постепенно се прилагат на практика. BDSM игрите могат да доведат до пристрастяване, поради силните усещания, които могат да предизвикат.

Bondage – Включва всякакви игри с най-различно обездвижване на тялото или ограничаване на сетивата. Bondage може да се използва самостоятелно или като елемент в играта, за привеждане на партньора в безпомощно състояние или за наказание. При тези игри единият партньор получава удоволствие да обездвижи партньора си, а другия да е в безпомощно състояние.

За  повечето хора може да звучи абсурдно такъв вид сексуални забавления, но в тях има доста силни усещания.  Да се оставиш завързан в ръцете на партньора си означава доверие. Дори да му имаш доверие, чувството е особено, едно такова плашещо. Точно то вдига адреналина и носи нови усещания в секса.

Domination and submission – Това са отношения на доминиране от единия партньор над другия. Доминирането може да е физическо, психическо, сексуално или не сексуално. При игри na Domination and submission, единият партньор получава удоволствие да властва над партньора си, а другия да се подчинява. Тук спадат игрите на дисциплина, сексуално робство и т.н.

Във времена, когато се говори за равноправие, е малко странно някой да иска да се подчинява, но за много хора това е фантазия. Да се смириш и преклониш пред някого може да изглежда унизително, но е и красиво усещане, отдаване, друг поглед над  интимните отношения. А всичко това е и възбуждащо, за хора, които го харесват.

Sadism and masochism – Това са еротични игри с причиняване на физическа или психическа болка. В голяма част от случаите на Sadism and masochism, болката може да присъства само като фантазия и да се стимулира от бутафорни атрибути за причиняването и. По-рядко партньорите наистина си причиняват по-силна болка и в крайни случаи някакви наранявания.

Този тип отношения за най-неразбираемите и заклеймявани за извратени. Някои хора обаче изпитват удоволствие от болка или мисълта за болка.

В BDSM игрите често се използват разнообразни или специфични облекла, обстановка и атрибути.

В момента този тип отношения са доста модерни, но не се подавайте на модата – правете само неща, които ви допадат. В края на краищата допирателната между обикновените сексуални отношения и BDSM  са доста известните елементи, заимствани от фетиш игрите – завързане на очите, пухкави белезници, костюми за ролеви игри.

Имитацията на екстремни игри и използването на бутафорни костюми и аксесоари, които ги наподобяват е разнообразие в обикновените сексуални отношения. За повечето двойки това е напълно достатъчен досег със света на BDSM. За авантюристите и почитателите на по-силни усещания BDSM може да разкрие светът на невероятни сексуални изживявания. Но внимавайте, тези игри не са безопасни и водят към пристрастяване! Ако се впускате да практикувате BDSM, не забравяйте първо да се подготвите добре теоретически, да си набавите всичко необходимо за игрите, да планирате и обезопасите и да започнете с много малки стъпки. Също така не забравяйте, че BDSM отношенията са доброволни, никога не принуждавайте партньора си да участва на сила. Можете да разговаряте, да го предразположите, но не е ли съгласен по-добре се откажете да го въвличате в BDSM отношения.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *