Рискове в секса

Безопасен секс

Безопасен секс

Сексът е полезно и приятно занимание, обаче трябва да се внимава, защото има рискове в секса и освен положителните неща, при определени обстоятелства, може да доведе до най-различни неприятни последици – инфекции, рак на простата при мъжете, или до рак на шийката на матката при жените и други. Ето някои някои рискове в секса:

Сексът и инфекциите
Редовният полов живот е хубав, но ако имаме постоянен партньор. Ако разбираме понятието “активен секс” като безразборна и честа смяна на партньорите, негативните аспекти ще бъдат в повече. Разбира се, за това знаят всички. Сифилис, гонорея (трипер) и други венерически болести, отдавна не плашат хората. Пък и кого можеш да изплашиш, когато първичния сифилис може да излекуваш само с две инжекции?

В това състояние на без контрол, даже и популярна болест като хламидиите могат да доведат до сериозни проблеми. Ако тази инфекция не се излекува навреме, съществува риск да се получи усложнение на зрението или ставите. Но и не забравяйте, че вирусните инфекции като СПИН или относително безобидния херпес все още не могат да бъдат излекувани напълно.

Орална венерология
Много хора не знаят, че венерическите заболявания могат да се предават и чрез оралния секс. Американски изследователи са установили, че рискът от заразяване от СПИН е много висок, ако спермата попада в гърлото. Друг вирус, с който може да стане заразяване не само при орален, но и при други видове секс, е човешкия папиломен вирус. Той не предизвиква някакви специфични заболявания, но може значително да повиши риска от възникване на рак. След необезопасен секс може да се получи и рак на простатата, рак на шийката на матката или рак на устната кухина кухина.

Сексът и тръпката
Популярността на презерватива и другите средства за безопасен секс лишиха половия живот от тръпката. Както предполагат британски учени, при много хора възниква своеобразно чувство за неуязвимост и жажда за рискове в секса.

В резултат на това младите хора са по-малко придирчиви в избора на сексуалните партньори и игнорират опасността от заразяване със СПИН и други болести. Същевременно е налице и другата вероятност – да се скъса и най-надеждният презерватив и най-съвременните лекарства да не помогнат.

В търсенето на сексуална тръпка се прибягва и до опасни сексуални практики, които могат да доведат до физически и емоционални травми.

Секс и таблетки
В последно време, особено в САЩ са станаха известни своеобразни коктейли от наркотици и таблетки за импотентни. Виагроподобните лекарства увеличават сексуалните възможности, а наркотиците – желанието да се прави секс. Като следствие рязко се увеличава ръста на заразените със СПИН и сифилис.

Секс и нежелана бременност
Създаването на нов живот е чудо и голяма радост, освен, когато е нежелано. Една нежелана бременност, обрича майката и детето на доста нерадостни моменти в живота им, а понякога създава проблеми и на бащата и други хора. Така няколко мига безразсъдно удоволствие, може да нанесат големи емоционални травми.

Сексът е хубаво и полезно нещо и трябва да заема своето място в живота на хората. Просто докато се занимаваме с него, нека го правим предпазливо и с отговорност към своето здраве и здравето на партньорът ни, като не поемаме излишни рискове в секса.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] става дума за безопасен секс, едва ли това е начина, може би е някакъв вид талант… […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *