Сексуална несъвместимост

сексуална несъвместимост

Проблеми в секса се пораждат от различни видове сексуална несъвместимост.

  • Различни виждания за секса. Възможно е единия от партньорите да е консервативен, а другият без задръжки. Единия да има нужда от  романтика,  другия  да е прозаичен. Различия може да има и относно това дали да е спонтанен или планиран секса. Независимо какви са различията, те пораждат проблеми.
  • Несъвместимост на характерите.  Споровете  породени от  сблъсъка на твърде несъвместими характери,  дава отражения и в интимния живот.
  • Несъвместимост на размера.  Въпрос: Размерът има ли значение? Понякога разликата в размера е толкова голяма, че поражда несъвместимост.
  • Пасивност.  Ако има големи различия в активността на партньорите, това също може да доведе проблеми в секса. Единият ще е непрекъснато ощетен, от пасивността на другия, който пък ще се чувства насилван.
  • Егоизъм. Ако единият партньор се раздава, а другият мисли само за своето удоволствие, рано или късно това ще доведе до проблеми в секса.
  • Еднообразие. Ако единия партньор не иска да се опитват нови неща в секса, монотонността в сексуалните отношения ще разстрои удоволствието от секса.

Независимо каква точно е сексуалната несъвместимост, двамата партньори трябва да положат усилие и да намерят решение, алтернативи за да подобрят своята сексуална съвместимост.

Й. Богомилова

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *