Сексуален ритъм

секс ритъмВсеки човек си има индивидуален сексуален ритъм. Някои хора имат ежедневна потребност от секс, други веднъж месечно. По-рядко или по-често от тези граници води към крайности в сексуалния ритъм.
В двойте понякога двамата партньори имат приблизително еднакъв сексуален ритъм, но се случва да има разминавания в сексуалното желание.
Когато партньорите заживеят заедно, по-активният партньор се чуди какво става. Когато са били гаджета всеки път са правили секс, а сега само един два пъти седмично.
Фактически и преди е било толкова пъти, просто са се виждали само, когато другият партньор е имал нужда от интимност.
Сексуалният ритъм в двойките се определя от доминиращия в интимните отношения партньор. В някои двойки това е мъжът в други жената. Единият се съобразява с другия, като подтика сексуалното си желание до нуждите да другия или се насилва да прави секс повече от колкото му се иска. В повечето случаи ограничаването на сексуалното желание е когато мъжът се съобразява със сексуалния ритъм на партньорката си, а жената е тази която се съгласява на интимност и без самата да го желае, но е възможно и обратното.
При твърде големи разлики в сексуалният ритъм по-активният партньор е непрекъснато неудовлетворен. Общо взето нищо не може да се направи при такива случаи, освен предварително да се избягват връзки между партньори с големи различия в сексуалния ритъм.

Сексуалният ритъм може да бъде временно или за дълго време променен от различни фактори – стрес, болест, раждане, професионални ангажименти,  битови и емоционални проблеми, депресия, комплекси и други фактори.

Дори когато няма възможност за секс за обвързаните хора е добре поне да поддържат емоционална интимност помежду си. Самотните трябва да си намират други любими занимания,  в които да  изразходват енергията си – хоби, спорт, танци и т.н. Същото се отнася и за обвързаните, които трябва да потискат сексуалният си ритъм.  В никакъв случай не трябва да се допуска отчаяние. То не само, че няма да помогне,  но дори ще задълбочи проблема. Депресираните, стресирани и излезли от форма хора, стават още по-малко привлекателни за своите или  нови партньори.  Затова за лишените от сексуални контакти хора е много важно да поддържат добра форма и да използват времето да се усъвършенстват за да бъдат по-привлекателни. Също така трябва да проявят въображение за да създават атмосфера предразполагаща към интимност.

Затова е важно да познавате своя сексуален ритъм, за да можете да си намерите партньор със сходен сексуален ритъм.

Й. Богомилова

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *